Kivárásra játszik

2011-ben Batta Krisztina nyerte el az Év Golfozójának járó címet a hölgyek között. A golfot szerető közönség és a szakma egyedül csak azért lehet szomorú, hogy a női mezőnyben egyelőre még hiányzik az az igazi közdelem, ami a férfiak vagy a szeniorok mezőnyében évről évre egyre kiélezettebb.

2011-ben Batta Krisztina nyerte el az Év Golfozójának járó címet a hölgyek között. A golfot szerető közönség és a szakma egyedül csak azért lehet szomorú, hogy a női mezőnyben egyelőre még hiányzik az az igazi közdelem, ami a férfiak vagy a szeniorok mezőnyében évről évre egyre kiélezettebb.

Mesélj egy kicsit a szezonodról, mi történt 2011-ben?
A szezon elején (április-május) volt egy mérhetetlenül jó időszakom, amit egy nagy hanyatlás követett. Szeptember végére tértem magamhoz, de nem volt egy egyszerű időszak. Elég mély gödörben voltam benne, négy hónapig csak szenvedtem, ez alatt az idő alatt nem is volt golfélményem. Egy golfozónál egyébként ez benne van a pakliban, vagy okkal vagy ok nélkül, de vannak bizonyos időszakok, amikor csinálhatsz bármit, nem megy. Szerencsére nekem sikerült kijönnöm ebből a gödörből, és ennek nagyon örülök.

És a pozitív élmények sem maradtak el.
Az utolsó egy-két hónapban újra tudtam élvezni a játékot, és a nyomás nélküli játék valóban meghozta számomra a sikert, amiről már teljesen letettem. A Balatonudvari klub sorozatának utolsó állomásán sikerült megmutatnom, hogy tényleg lezártam a hullámvölgyes időszakot, és szoros küzdelemben megnyertem az utolsó fordulót, ami az összetett győzelmet is jelentette egyben.

Ezek után pedig jött az Év Golfozója cím.
Nagyon örülök ennek a megtisztelő címnek, tényleg nagyon jó érzés, de az örömömbe azért egy kis üröm is vegyül. Nagyon sajnálom azt, hogy nagyon kevés női versenyző van, ha megnézed a ranglistát, akkor alig látsz ebben a kategóriában játékosokat. Ez pedig azt jelenti, hogy nem sok ember van, akivel harcba lehet szállni. Én sokkal inkább szeretnék úgy nyerni, hogy egy jó mezőnyben mutatom meg a tudásom.

Mi lehet az oka annak, hogy nincs elég nő a pályán? Hiszen a hírek arról szólnak, hogy egyre több hölgy látogat el a pályákra…
A Magyar Golfozó Nők Egyesülete valóban jól népszerűsíti a golfot, és ha megnézzük, akkor a szenior hölgyek között egy nagyon jó kis összefogás alakult ki, egyre többen vannak, és szép eredményeket tudnak felmutatni. A juniorok is elkezdtek gyűlni, viszont a női korosztály egyszerűen pang. A 25 év felettieket kellene valahogy megismertetni a golffal, azokat a vállalkozó hölgyeket, akik aztán a saját környezetükben ugyanúgy tudnak nyüzsögni, mint adott esetben a szenior golfozóink. Hogy hogyan lehet rávenni őket, na és persze, hogy ez kinek a feladata lenne, azt sajnos nem tudom, de az biztos, hogy ez a munka hosszú távú, és nem várhatunk 1-2 éven belül látványos fejlődést ezen a téren.

Ha már a vállalkozásnál tartunk, akkor egy egészen más téma: az idei éved a golf mellett a céged átalakításáról szólt. Mennyire ment a sport rovására a munka?
Az biztos, hogy a golftól vettem el az időt, mert nagyon sokat foglalkoztam azzal, hogy tényleg minden tökéletes legyen. A nyári időszakban kezdtem el a nagy munkát, és bizony néhány hónap volt az az idő, mire elkészültünk. Szeptemberben például csak három napot tudtam játszani, mert nem volt több szabadidőm. De érdekes, mert akkor nem volt időm gyakorolni és jöttek az eredmények, amikor pedig gyakoroltam, valahogy nem tudtam jó score-al lejönni a pályáról…

Aztán versenyzőből hirtelen szervezővé léptél elő. A versenyről előtte és utána is beszámoltunk, de mi a helyzet azóta? Mennyire tetszik az embereknek az új weboldal?
Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam már a helyszínen is, de folyamatosan érkeznek a verseny óta a megkeresések, ami nagyon pozitív. De ez volt a vél igazából. Szeretnék az embereknek új helyeket mutatni, speciális lehetőségeket kínálni számukra, és bár a befektetés még nem térült meg, nagyon sokat merítek azokból a visszajelzésekből, amiket mostanában kapok. Szerencsére sokan elismerik a munkámat, sokszor hallom vissza, hogy jó, amit csinálok, és ez egy olyan plusz motivációt ad, ami miatt érdemes előremenni.

Persze csak lépésről lépésre haladok, nem szeretnék semmi olyanba belemenni, ami később visszaüthet. Meg kell tanulni két lábbal a földön járni, hiszen a mai világban a rohamos léptek nem vezetnek jóra. Sok csőd mögött azt látom, hogy a cégvezetők nem látták reálisan a saját helyzetüket, túlértékelték magukat. Racionálisan a földön kell járni. Én például körülbelül két éve kellett volna, hogy megcsináljam a weboldalt és az újításokat, de a csőd helyett kivártam. Megérte.

Ezek után milyen tervekkel vágsz neki a jövő évnek?
A vállalkozásom terén még most is folynak az újítások, a régi weboldal is új köntöst kap majd. 2012-ben is szeretnék minél több golfutat ajánlani a játékosoknak, speciális desztinációkat, amelyeket egyelőre még nem nagyon fedeztek fel a hazai játékosok. A hétvégén megyek az éves konferenciára, ahol nagyon sok helyet mutatnak majd be nekünk. Az építkezés egyik fázisa ez, új helyekre elkalauzolni a magyar játékosokat. Másrészt pedig a beutazó turizmust is nagyon jó lenne segíteni, hiszen a magyar pályáknak szükségük van a külföldi játékosokra. A szomszéd országok jóval előrébb tartanak ezen a téren, mint mi, és éppen ezért össze kell fognia a kluboknak, és egy jó desztinációs marketingre van szükség ahhoz, hogy ebben is elinduljon a fejlődés.

Golfos célok?
Jövőre az idei célomat szeretném megvalósítani, hiszen ez most nem jött össze. (nevet)

Mi volt az?
Szerettem volna, ha négyessel kezdődik a HCP-m. Most még öttel kezdődik, de 2012-ben nagyon remélem, hogy négyes lesz az elején és a második szám is közelít majd a nullához. De a játékomban is olyan vagyok, mint a vállalkozásomban. Kivárásra játszom.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés