Nemzetközi versenyek újratöltve

A Magyar Golf Szövetség Elnöksége a november 3-i ülésen számos napirendi pontot tárgyalt, köztük jó néhány olyat, amely a 2012-es év előkészítését foglalja magába.

A Magyar Golf Szövetség Elnöksége a november 3-i ülésen számos napirendi pontot tárgyalt, köztük jó néhány olyat, amely a 2012-es év előkészítését foglalja magába.

Az elnökség jóváhagyta a szövetségi versenyek időpontját, a helyszínek tekintetében azonban az év utolsó, december 8-i ülésén dönt majd. A 2011-es esztendőhöz képest eggyel nő az MGSZ által megrendezésre kerülő bajnokságok száma, ugyanis a szövetség átveszi a Match Play Bajnokság szervezését, amelyre jövőre május 18-20-ig, a kezdeményező Old Lake Golf Club pályáján kerül majd sor , ezután Első Magyar Match Play Bajnokság elnevezéssel (ez esetben a helyszín már elfogadott). A Klubcsapat Bajnokság időpontja pedig szeptemberre kerül át. Az MGSZ versenyek időpontja 2012-ben tehát a következő lesz:

XXIII. Magyar Kupa 2012 május 5-6.
Első Magyar Match Play Bajnokság május 18-20.
XXIII. Senior Magyar és Nyílt Golfbajnokság június 5-7.
LII. Magyar Bajnokság június 15-17.
III. European Young Masters július 26-28.
XXIII. Junior Magyar és Nyílt Golfbajnokság augusztus 10-12.
XXXIV. Magyar Amatőr Nyílt Golfbajnokság augusztus 24-26.
XII. Klubcsapat Bajnokság 2012 szeptember 8-9.


A ranglista versenyek számának meghatározása is kiemelt témaként szerepelt a megbeszélésen. Az elnökség két fontos cél, amely egyrészt a klubok lehetőségekhez juttatása, másrészt pedig a ranglista versenyek rangjának emelése, valamint az elmúlt évek részvételi statisztikájának a figyelembevételével úgy döntött, hogy az idei 25-ről 20-ra csökkenti a ranglista versenyek számát. A 18 lyukú pályák két-két (összesen: 14), a 9 lyukú pályák 1-1 (összesen: 4) versenyt rendezhetnek. Továbbá, a Magyar Golfozó Nők Egyesülete és a Senior Golfozók Társasága egy-egy ranglista versenyt szervezhet 2012-ben. A bajnokságok időpontjaira az MGSZ a közeljövőben kér javaslatot az érintett kluboktól. Az elnökség úgy határozott, hogy csak azok a klubok vehetnek részt a jövő évi szövetségi és ranglistaversenyek szervezésében, akik tartozásukat az MGSZ felé 2011.november 30-ig rendezik.

Ami a szövetségi kártyadíjat illeti, ez nem fog változni 2012-ben.

Az elmúlt néhány hónapban az MGSZ Mohai Gábor szakmai vezetése mellett elvégezte az Eagle-rendszer auditálását azzal a céllal, hogy javítani lehessen a rendszer működésén, és gyorsabbá, biztonságosabbá, felhasználóbarátabbá tegye a szoftvert a klubok véleményének a figyelembevételével. Az alkalmazás frissítését a 2012-es golfszezon kezdetéig, azaz március 31-ig tervezi befejezni a szövetség együttműködésben a klubok illetékes munkatársaival, hogy az új versenyidőszakot egy korszerűbb és az új EGA hendikep számítási rendszernek megfelelő Eagle-rendszerrel kezdhesse.

A válogatott munkájáról és a „A jövő csillagai” (Future Stars) csapat megalakításáról is tárgyalt az elnökség. Az Elnökség az új utánpótlás csapat létrehozását támogatja, amelynek a célja, hogy a közeljövőben legyen két olyan ütőképes nemzeti válogatott, egy 9-13 és egy 14-18 éves játékosokból álló, amely szép sikereket érhet el nemzetközi szinten is. Ehhez azonban folyamatos, kitartó, módszeres és odaadó munkára van szükség mind a szövetség, mind a sportolók részéről.

A Bíró Bizottság beszámolója értelmében döntés született az idén bevezetett bírói minősítési rendszer szigorításáról, ami azt jelenti, hogy nem elég csupán négyévente újra vizsgázniuk és meghatározott számú versenyen bíráskodniuk a bíróknak, hanem részt kell venniük a Bíró Bizottság által szervezett oktatásokon, amely gyakorlati képzést is magában foglal, továbbá készül egy minőségbiztosítási rendszer, amely nyilvántartja ki mikor hol bíráskodott és milyen eredménnyel. Ez alapján lehet majd delegálni a bírókat az egyes versenyekre. Már téli időszakban sor fog kerülni egy továbbképzésre, amelyen minden játékvezetőnek érdemes részt vennie.

Megszületett az Év Golfozója Díj nyerteseinek a névsora is. A 2011. év díjazottjainak listája az alábbi linken olvasható. A díjak ünnepélyes átadására és egyúttal a centenáriumi golf év lezárására december 8-án csütörtökön délelőtt 10:00 és 13:00 óra között kerül sor a Magyar Sport Házában (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.) egy előadássorozattal egybekötött évzáró összejövetelen.

Végül, de nem utolsó sorban, az elnökség megtárgyalta a 2012-es év pénzügyi tervének első két változatát és jóváhagyta az előző ülés jegyzőkönyvét, valamint az Iskola Golf Program aktuális állásáról szóló ismertetést.

Beszámoló hangzott el az október 20-23-i bilbaói EGA Közgyűlésről is. A közgyűlésen személyi változások is történtek, amelyek közül a legfontosabb, hogy kétéves időszakra beiktatták Antti Peltoniemi finn elnököt, aki ígéretet tett arra, hogy 2012 nyarán Magyarországra látogat az European Young Masters bajnokságra. Bemutatkozott Richard Heath, az EGA új főtitkára is, aki a magyar golfozók számára jó ismerős, hiszen az elmúlt két alkalommal ő képviselte az EGA-t a Balatonudvariban az European Young Masters versenyen.
Richard Heath megerősítette, hogy a Royal Balaton Golfclub rendezése kiválóan sikerült, ezért elismerését fejezte ki, és várja a hasonló színvonalú folytatást 2012-ben.
A tárgyalás során – amelyen a Pannonia Golf & Country Club tulajdonosa is részvett- Richard Heath javaslatára megállapodtunk, hogy 2013-ban az EGA Senior Mens European Team Championships versenyt és 2014-ben pedig a Boyss Challenge Trophy bajnokságot Magyarország rendezheti a Pannonia Golf & Country Clubban. A Boyss Challenge-re pályázat keretében kell az EGA szempontrendszerét visszaigazolnunk.

A következő, és egyben a 2011-es év utolsó elnökségi ülésére december 8-án kerül sor.

forrás: hungolf.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés