Sikerre ítélve

Tegnap délután olyannyira titokban hirdették ki az Év Golfozói díj idei legjobbjait, hogy Révész Tamás a HG csapatától tudta meg: a Highland lett idén az Év Golfklubja. Először gratulálhattunk tehát a klubigazgatónak, aki rögtön egy exkluzív interjúval hálálta meg a gratulációt.

Tegnap délután olyannyira titokban hirdették ki az Év Golfozói díj idei legjobbjait, hogy Révész Tamás a HG csapatától tudta meg: a Budapest Highland Golf Club & Academy lett idén az Év Golfklubja. Először gratulálhattunk tehát a klubigazgatónak, aki rögtön egy exkluzív interjúval hálálta meg a gratulációt.

„Nagyon örülök neki, hiszen végig vezettük a ranglistát, a tavalyihoz képest még javítani is sikerült az eredményeken.” – kezdte a beszélgetést Révész.

Ezek szerint ez benne volt a levegőben?
Egy kőkemény csapatmunka van az eredmények mögött, és persze, reménykedtünk abban, hogy ezek alapján ismét elnyerhetjük a megtisztelő címet. Mégis hatalmas öröm az, amikor kiderül, hogy igen, megvan. A tavalyi évhez képest körülbelül tíz százalékot javítottunk pontügyileg, és jó látni, hogy minden kategóriában ott vagyunk az élbolyban. Egyetlen szívfájdalmam csupán az, hogy bár ott vagyunk az élen, az egyik kategóriában sem sikerült elsőnek lenni, pedig nagyon sokan rászolgáltak már arra is. Ennek ellenére masszívan ott vagyunk, és remélem, hogy hamarosan ezen a téren is megérik a siker.

Minek köszönhető ez a meggyőző fölény?
Ahol erős a junior bázis, ott sokkal nagyobb az esély arra, hogy a pontvadászatban is élen végezzen az adott klub. Amíg egy felnőtt versenyző a ranglistapontokkal elérhet bizonyos eredményt, addig a junioroknál kétszer annyi lehetőség van, hiszen a junior tour fordulók is beleszámítanak az eredményekbe. Idén kiérdemeltük az Év Legjobb Junior Klubja címet is, nagyon büszke vagyok a fiatal játékosainkra.

Hány klubtagotok volt idén?
400 klubtaggal zártuk az évet, ami egy nagyon szép szám. Szakmai siker ez egyrészt, hiszen nagy csapatmunka van benne, de ugyanakkor a klubtagok elismerése is ez, hiszen ők is gyönyörű eredményeket produkáltak.

Mi a titok? Hogyan lehet ennyi embert egy klubba csábítani?
Az ingatlan beruházásoknál is három fő pontot kell figyelembe venni: lokáció, lokáció és végül a lokáció. A Highland elhelyezkedését tekintve sikerre van ítélve, hiszen közel van a városhoz, az emberek munka előtt vagy után is szívesen látogatnak ki, a klubéletről nem is beszélve. Sokkal nehezebb helyzetben van egy olyan klub, ahol csodálatos a táj, de mindentől távol van, és egyszerűen kiesik az emberek piksziséből.

Beutazó turisták voltak, vannak és lesznek, de nem lehet csak rájuk alapozni. Ezért is fontos számunkra a klubélet, hiszen akárhogy is nézzük, a klubtagok tartják el a klubokat. A Highland nagyon jó helyen van, és az adottságokhoz képest a lehető legminőségibb kialakítást kapta, és itt emelném ki Laczkó Zoltánt, aki tényleg kihozta a pályából a legjobbat. De a klub nem lenne az igazi Szigeti Csaba nélkül, aki igazi kulcsfigurája az itteni életnek, lelkesedése, a golf iránti alázata és motiváltsága egyszerűen kedvet ad az embereknek a játékhoz. Bevonzza az embereket. Itt is látszik, hogy mennyire fontos az, hogy az embernek jó emberekkel kell körülvennie magát, ahhoz, hogy igazán jót tudjon adni.

Még meg sem kezdődött a szezon, máris hatalmas klubtagsági akciót hirdettetek. Hány klubtagnál jártok?
Ez így van. Még el sem kezdtük az új szezont, de közel vagyunk a kétszáz taghoz. Nagyon örülök annak, hogy nemcsak régi tagok léptek be ismét, hanem sok új arccal is találkozhatunk. A jövő évi célunk az ötszáz klubtag elérése.


Ha Laczkó Zolit és Szigeti Csabit említettük, akkor meg kell kérdeznem: a klubtagok közül kire vagy a legbüszkébb?
Egyértelműen Rózsa Csillát és Herr Tamást emelném ki, nagyon büszke vagyok rájuk. Nagyon szimpatikus nekem az a fajta alázat, amivel a golf iránt vannak ezek a fiatalok, emellett játékukkal jó példák lehetnek a feltörekvő fiatalok számára is. Idén hetven junior tagunk volt, és itt kell megemlítenem Böndicz Gergőt is, aki a vállán viszi a fiatalok oktatását. A Highland junior programjának keretében volt olyan nap, hogy Gergő 100 tanulót tanított meg a golf alapjaira, de szeptemberben és októberben is 300-300 új gyerkőc fordult meg a pályán.

Ott van Zilahy Csaba is, aki idén nagyon szép eredményeket ért el, vagy Turkovics Ilona, aki szintén jó hírnevünket öregbítette. De ott van Kárpáti György is, aki a klubélet és a klubhangulat fő felelőse, és még sorolhatnám nagyon sokáig ezeket a neveket. Legalább százig meg sem állnék…

Melyik volt az idei évben a kedvenc versenyed?
A Highland Open egy kiváló verseny volt, amit egy gyönyörű pályán bonyolíthattunk le. Balatonudvariban közel 100 fős mezőny állt rajthoz, így résztvevőszámban is ez volt a Nr.1 versenyünk idén. A legkomolyabb verseny, a legkomolyabb résztvevőkkel. Emellett nagy öröm volt számunkra, hogy a klubunk kapta a Junior Bajnokság megszervezésének jogát, ami Kisorosziban került lebonyolításra. Nagyon tetszett, ahogy a fiatalok játszottak, élmény volt őket nézni.

A HG csapata nevében még egyszer gratulálunk a szép eredményekhez. Mindeközben lázas készülődés folyik, hiszen a Magyar Klubigazgatók Szövetsége csütörtökön és pénteken rangos nemzetközi találkozónak adnak otthont. Lehet még jelentkezni?
Örülök annak, hogy közel ötvenen vesznek részt a találkozón, aki pedig esetleg lemaradt volna, az szerda estig még jelezheti részvételi szándékát. A klubigazgatók mellett jönnek marketing managerek, recepció- és titkárságvezetők, valamint ott lesznek a szponzorok is, akik szintén beleláthatnak abba, hogy miről is van szó. Az biztos, hogy ismét egy nagyon színvonalas és hasznos esemény házigazdái lehetünk, az előadók gondoskodnak majd a jó hangulatról is. Érdekesség, hogy meghívtuk a klubtulajdonosokat is, ahol egy közös beszélgetés keretében szeretnénk összefogni magyar golfért. A cél, hogy mindenkinek optimista szemléletet próbáljunk meg kölcsönözni.

Aki kedvet kapott, az az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezheti részvételi szándékát.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés