Az Év Golfozói

A Magyar Golf Szövetség évente, öt kategóriában (férfi, női, junior, senior férfi, senior női) ítéli oda az „Év Golfozója” címet. Ahhoz, hogy valaki elnyerhesse a rangos elismerést, az MGSZ által meghatározott, kihirdetett és jó néhány éve érvényben lévő követelményrendszernek kell megfelelnie az alábbiak szerint.

A Magyar Golf Szövetség évente, öt kategóriában (férfi, női, junior, senior férfi, senior női) ítéli oda az „Év Golfozója” címet. Ahhoz, hogy valaki elnyerhesse a rangos elismerést, az MGSZ által meghatározott, kihirdetett és jó néhány éve érvényben lévő követelményrendszernek kell megfelelnie az alábbiak szerint.

Az Év Golfozója címet az a játékos nyerheti el, aki a Ranglistán, a Magyar Bajnokságon, a Magyar Kupán a Nyílt Magyar Bajnokságon (junior, férfi, női kategóriában), a Senior Ősz versenyen (senior és senior női kategóriában),a junioroknál a Junior Touron elért helyezései alapján, a mellékelt táblázat szerint a legtöbb pontot gyűjtötte. A helyezés a verseny bruttó eredménylistáján megjelenő, a saját kategóriájában elért helyet jelenti, illetve az év végén a játékos ranglistában, illetve a Junior Touron elért helyezést. A juniorok és seniorok indulása a felnőtt Magyar Bajnokságon ezt úgy érinti, hogy elviszik a helyezést, de nem kapnak érte a helyezésük alapján ezekben az „oszlopokban” pontot. Ők a saját bajnokságukon szereznek ranglista és értékelő pontokat.

Nemzetközi szereplésnél az EGA versenynaptárában szereplő versenyek bruttó eredménylistája szerinti helyezések számítanak, kivéve a seniorok esetében, ahol az év elején a MSGT által közzétett nemzetközi versenyek hivatalos eredménylistája* szerinti helyezések számítanak. A verseny eredménylistáját az érintett játékos köteles a szövetségbe eljuttatni, különben az eredményt nem lehet figyelembe venni.

Nem kaphatja meg a díjat olyan versenyző, aki ellen klubjánál vagy a Magyar Golf Szövetségnél fegyelmi eljárás indult, és el lett marasztalva, illetve sportszerűtlen magatartást tanúsított. A bírálatból indokolt esetben a Magyar Golf Szövetség Elnöksége saját kezdeményezése, vagy a versenyző klubja vezetőségének indokolt javaslata alapján zárható ki a versenyző az MGSZ elnöksége által.

Kialakult azonos pontszám esetén a Nyílt Magyar Bajnokságon elért helyezés dönt.


Az országos ranglistán legtöbb pontot gyűjtött klub kaphatja az „Év legsikeresebb Golfklubja” címet.

* 2011. évi versenyek
• Szlovén Nemzeti és Nemzetközi Senior Bajnokság
• Szlovák Nemzeti és Nemzetközi Senior Bajnokság
• Cseh Nemzeti és Nemzetközi Senior Bajnokság
• Osztrák Nemzeti és Nemzetközi Senior Bajnokság
• Horvát Nemzeti és Nemzetközi Senior Bajnokság
• Európai Senior Golfbajnokság és Kupa
• Európai Senior - Masters Bajnokság és Kupa

Az idei év teljesítményei és az MGSZ által meghatározott kiírásban foglalt követelményrendszer alapján 2011-ben az Év Golfozója és az Év Golfklubja díj nyertesei:

Az év golfozója 2011

Férfi kategória Kővári Dániel Old Lake GC.
Női kategória
Batta Krisztina Pannonia GC.
Junior kategória
Németh Olivér Budai Golf Club
Női senior kategória
Szűcs Gabriella Birdland Golf & Country Club
Férfi senior kategória
Dr. Takács János Old Lake GC.
Az év golfklubja 2011
Budapest Highland GC.


Akit esetleg érdekelnek a részletes számítások az alábbi linken megtalálhatja.

Az MGSZ sok szeretettel gratulál minden győztesnek és sok sikert kíván a 2012-es esztendőre is!

A díjak ünnepélyes átadására és egyúttal a centenáriumi golf év lezárására december 8-án csütörtökön délelőtt 10:00 és 13:00 óra között kerül sor a Magyar Sport Házában (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.) egy előadássorozattal egybekötött összejövetelen.

forrás: hungolf.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés