Elkapta a ritmust

Berta Máté az idei év egyik legpozitívabb meglepetésembere volt, főleg ha a fiúk néhány héttel ezelőtti csapat Európa-bajnokságát nézzük. A fiatal titán már korábban is hangoztatta, hogy mennyire komolyak a szándékai, ám a nagyközönség számára talán az elmúlt néhány hónapban kezdett rá igazán felfigyelni. Reméljük, hogy ez a figyelem a jövő évi szezonban sem csökken majd.

Berta Máté az idei év egyik legpozitívabb meglepetésembere volt, főleg ha a fiúk néhány héttel ezelőtti csapat Európa-bajnokságát nézzük. A fiatal titán már korábban is hangoztatta, hogy mennyire komolyak a szándékai, ám a nagyközönség számára talán az elmúlt néhány hónapban kezdett rá igazán felfigyelni. Reméljük, hogy ez a figyelem a jövő évi szezonban sem csökken majd.

A gödi mosoly gyáros az idei évet még 10 fölötti HCP-vel kezdte meg, mostanra azonban 7,4 áll a neve mellett. Mai interjúnkban vele értékeljük az évet és persze beszélgetünk a tervekről is.

Elégedett vagy az éveddel?
Nem indult valami jól a szezonom, valahogy nem éreztem igazán azt, amit kell. Persze ez lehet, hogy annak is köszönhető, hogy volt néhány dolog, amit másképp kezdtünk el csinálni az edzőmmel, Hahn Árpáddal, és ezt ugye meg kell szokni, ilyenkor nem jönnek az eredmények egyről a kettőre. Az igazi fordulópontot augusztusban kezdtem érezni, amikor valahogy összeállt az a fajta játék, amit nekem kell játszanom. Onnantól kezdve minden jól ment, és jött az ominózus külföldi játék, amire nagyon büszke vagyok.

Nagyon sok versenyen láthattunk idén. Melyik volt a kedvenced?
Minden versenyen nagyon jól éreztem magam, de a legeslegjobban a Szuperbajnokság két napját élveztem Tatán. A Golf Sztár Szuper Tour-on idén több fordulón is indultam, nagyon örülök, hogy van egy ilyen lehetőség. A profik jelenléte különösen inspirál, hiszen én egy olyan ember vagyok, akinek pozitív húzóerőt jelent, ha egy nála jobb játékossal játszik együtt.

Melyik profival élvezted a legjobban a játékot?
Egyértelműen a balatonudvari forduló volt a legnagyobb élmény, ahol Szigeti Csabával mehettem egy flightban. A profi oktató folyamatosan viccelődött, és a jó hangulat mellett egyszerűen zseniális ütéseket produkált, élvezet volt vele játszani.

Mi a gyengepontod?
Egyelőre a drive-ok azok, amiket még nagyon kell gyakorolnom. Az idei évben sok mindent helyre tettünk Árpival, és amibe belenyúltunk az most be is ért, szerencsére azt már jól csinálom. A jövő évi program egyik része, hogy a vasakat is szépen tökéletesítsük, de az erre való alapozást már télen elkezdjük.

Ezek szerint lesz téli edzőtábor?
Tábor még nem biztosan, de edzések mindenképpen. Nagyon remélem, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is tudunk majd tornateremben gyakorolni, emellett pedig már megkezdtük a fiúkkal a kondi edzéseket, hiszen a mozdulatnak mindig bennünk kell lennie, a téli pihenő során is tartanunk kell a formát. Édesapámmal most kitaláltuk, hogy otthon a szobába vagy az udvarra kialakítunk egy mini putt pályát, ahol a rövidjátékot is gyakorolhatom, úgyhogy nem telik el eseménytelenül ez a tél sem.

Fejben mennyire vagy jó?
Fejjátékban eddig is higgadt voltam, nyugodt ember vagyok a pályán, érzésem szerint ebben már csak pozitív irányba tudok majd fejlődni.

Idén is sok pályán megfordultál, mi az aktuális kedvenc?
Közel két éve, hogy beleszerettem a Balatonudvari pályába, és még mindig ezt tartom a legszebbnek és legnehezebbnek. Kíváncsi vagyok tovább a balatongyöröki pályára, mert már sokat hallottam róla, de idén nem volt lehetőségem elindulni az ottani szakaszokon. Jövőre szeretném ezt pótolni.

Célok?
A válogatottság. Ez egyértelmű cél, eddig is ez lebegett a szemem előtt és most, hogy belekóstolhattam abba, hogy milyen a címeres egyenruhát viselni, még jobban szeretném folyamatosan bizonyítani azt, hogy megéri nekem bizalmat szavazni. Emellett HCP ügyileg a 2012-es célom öt alá menni, szeretnék 4 körüli eredményt magaménak tudni a jövő év végére.

A golf mellett aktívan zenélsz. Mennyire segít ez a céljaid elérésében?
A teremben zajló edzéseken sokszor csinálunk olyan gyakorlatokat, ahol egymás után, az ütések hangjaira figyelve kell a lendítenünk, és Árpi szerint ilyenkor én mindig tökéletesen csinálom az előírt dolgokat. Ebben nagy segítségemre van a zene, melynek ritmusérzékét ösztönösen átültettem a golfba is. Egyrészt nagyon jó kikapcsolódás nekem a zene, másrészt nagyon jó közösségben vagyok, hiszen a zenekarom tagjai egytől egyig mind nagyon jó fejek. Ha valaki teheti, akkor nyugodtan kezdjen el a golf mellett más hasonló programot, hiszen ezek mind-mind csak fejleszthetik a játéktudást.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés