Tonó Amerikában is formában

Turkovics Ilona néhány hete külföldi élményeiről számolt be a Hungarian Golf portál olvasóinak. Akkor a Mercedes Kupán elért első helyezése miatt látogatott el Münchenbe, ahol egy külföldi edző segítségét kapta néhány napra, és melynek eredményére még egy jó ideig biztos emlékezni fog a lelkes golfozó.

Turkovics Ilona néhány hete külföldi élményeiről számolt be a Hungarian Golf portál olvasóinak. Akkor a Mercedes Kupán elért első helyezése miatt látogatott el Münchenbe, ahol egy külföldi edző segítségét kapta néhány napra, és melynek eredményére még egy jó ideig biztos emlékezni fog a lelkes golfozó. Ilona ezúttal Floridában töltött el egy kis időt, ahol Nyilas Péter volt a házigazda. Az exkluzív fotókkal ellátott beszámolót csak a HG portál olvasóinak címezte a játékos.


„Floridai tartózkodásom során sok érdekes magyar vonatkozású esemény történt. Az első és legfontosabb, hogy Tonó (Herr Tomi) fantasztikus eredményt ért el élete első amerikai profi golfversenyén. Mint bizonyára tudjátok, Tonó egy profi golfiskola (G.G.G.Academy) növendéke ez év augusztusától.


Tonó fantasztikus játékos magyar mércével mérve, de az elmúlt hétvégén bebizonyította, hogy remélhetőleg itt is hamarosan jegyezni fogják a nevét. Történt, hogy élete első két napos amerikai junior versenyén vett részt Tampában. (A verseny neve: Future College World Tour http://www.fcwtgolf.com). Itt a húsz év alatti tehetségek bizonyíthattak egy nagyon nehéz pályán, ahol a greenek sebessége eléri a 12-13-as sebességet.


A versenyen 85 induló junior között az összetettben 4. helyezést ért el. Az első nap +5-ös eredményt hozott Tonónak, majd a második napot 0-val fejezte be. Tudni kell még, hogy a verseny során ő ütötte a legtöbb birdie-t (9), amit külön kiemeltek a Leaderboard-on.


Tonó edzője, Brian, boldogan gratulált Tonónak, hiszen Tonó jelenleg még korántsem a legjobb játékos az Academy-n, mivel augusztus óta foglalkoznak vele, de ezzel komoly tiszteletet vívott ki magának nemcsak iskolatársai körében. Külön érdekesség, hogy a verseny első helyén végzett Jose Hernandez, Tonó szobatársa az Academy-n. 
Gratulálunk Tonónak!

Ami a magyar különítményre vonatkozik, (Pópé Kinga, Nyilas Péter, Gratzl Ferenc és Turkovics Ilona) élveztük a jó időt, a ragyogó minőségű és árfekvésű golfpályákat és a napsütést. Peti hétfői játéka hihetetlen élvezetes volt (+3), amit könnyedén hozott, az elmúlt héten már nem először.


Egyik különleges meglepetés volt Petiék részéről, hogy betekintést nyerhettünk Tiger Woods „világába”. Isleworth (www.isleworth.com) nemcsak a legnehezebb golfpálya Floridában, de egy zárt „lakópark” villákkal. Ebben a paradicsomban lakik és edz a világ legjobb golfjátékosa. Kifejezetten a kérésére építették meg a golfpályát, ahol Tigernek külön elütőt alakítottak ki.


A fantasztikus hét zárásaként a Halloween Partyt a Texas De Brazil éttermében zártuk.


Köszönjük Petiéknek ezt a csodálatos hetet!
"


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés