Nem ijedtek meg a tömegtől

Ennél jobb versenyhétvégét el sem tudtunk volna képzelni. Szép napos, enyhe időjárás, jó hangulat, jól megszervezett programok, nemes versengés volt a St.Lőrinc Golf Clubban.

Ennél jobb versenyhétvégét el sem tudtunk volna képzelni. Szép napos, enyhe időjárás, jó hangulat, jól megszervezett programok, nemes versengés volt a St.Lőrinc Golf Clubban.

Szombaton reggel 9-kor már gyülekeztek a szülők és a gyerekek egy nem mindennapi, különleges megmérettetésre. Az országban először: U.S.Kids felmérő volt a javából – Lehoczky Gábor szervezésében. Komolyabb szintre lépett a junior képzésünk. Gerincét a U.S.Kids által ajánlott szinteknek megfelelően felépített képzés adja. Mind a felkészítésben, mind a versenyzésben átvesszük az USA-ban több millió gyereknél bevált szisztémát. Jövőre már nemzetközi versenyeket is fogunk szervezni és részt is fogunk venni ezeken.

Előzetesen a szülők és az oktatók ajánlásai alapján különböző kategóriákban elérhető oklevelekért jelentkeztek a gyerekek. Blue, Gold, Red - voltak a bűvös, elérhető szintek. Most ezek többet értek, mint a csillogó kupák! Minden szinten írásbeli teszt – szabály és etikett kérdések, gyakorlati tesztek – putt, chip, drive és persze pályajáték a végén. 5 feladat, amelyből 3-nak sikerülnie kell az áhított szintért. A feladatokat a gyerekek, az előzetes megbeszélés alapján flottul, gördülékenyen végezték el a különböző helyszíneken.

Szép számban voltak a segítők is: Varga Pityu, Bodor Gergő, Lehel Zsolt és természetesen a mindig segítőkész önzetlen szülők. Segítségükkel gördülékenyen ment le a program, köszönjük nekik a segítséget. A jó döntések eredményeképpen, minden gyereknek sikerült az áhított szintek elérése. A felmérő egy nagyon jó szezonvégi állapotról ad felvilágosítást a szülőknek, a gyerekeknek és nem utolsó sorban az oktatóiknak. A felmérő eredményeit is figyelembe véve pontosan, gyerekekre szabottan tudjuk a következő évi oktatási tervet összeállítani. Ez volt az elsődleges célja a mai felmérőnek.

A par 3-as pályán 3 körben, 9 lyukon a legjobban teljesített Weidel Marci, a második Tóthfalvi Marci lett, míg a harmadik helyet Hideg Ádám szerezte meg. A par 36-os pályán a korosztályos elütőkről indulva Kötél Bence győzött 40(!) ütéssel, követte a második helyen Horváth Erik 47 ütéssel, majd a harmadik helyre a Szabó család kisebbik lánya, Olívia álhatott fel 50 ütéssel. Örömteli hír, hogy a versenyzők mindkét pályán, messze felül teljesítették a U.S.Kids előírásokat! Nagyon jók lettek az írásbeli eredmények is, talán csak egy-egy részfeladat teljesítése okozott kisebb nehézségeket.

Alig fejeződött be a gyerekek felmérője, máris kezdetét vette az idei év utolsó előtti versenye. A 3. alkalommal megrendezett Halloween Golf Kupára előzetesen 56-an (!) jelentkeztek, és a pályát ismét full-ra járatva 12 teli flight indult neki a 9 szakaszos stableford versenynek, shot gun starttal 14.00-kor.

A jó flight be- és kiosztásnak köszönhetően, ismét torlódás nélkül zajlott le a verseny, pedig több szakaszon is 2-2 flight indult egymás után. Nagyon jó hangulatban a kellemes őszi, napos időjárásban minden flight időben teljesítette a 9 lyukat. A megterített klubházban finom meleg ételek várták az újabb élményekkel gyarapodott golfozókat. Nagyon sok kitűnő eredmény, több egyéni csúcs, hcp javítás is született a mai versenynapon.

Bruttóban kimagaslóan jó eredménnyel (Par -1) Koplányi Tibor győzött, aki a nettó versenyt is megnyerte 44 pontos eredményével. Hcp-je tizedek híján, single-vé változott a mai nap folyamán. Gratulálunk Neki! Nettó A csoportban Hideg János vitte el a hétvégi félpanziós családi pihenést. Itt „szimulálni” is lehet a golfot és persze a család többi tagját addig a wellness részleg várja.  Második Kötél Balázs lett, aki 3 órán keresztül használhatja a ProTee United golf szimulátort játékra vagy swing elemzésre, miközben családja a wellness-ben pihenhet, harmadik pedig junior versenyzőnk: Greff Bálint lett, aki a családját viheti el egy 10.000 Ft-os ebédre vagy vacsorára a családias 4*-os visegrádi Hotelbe.


Nettó B csoportban az első helyet Hoang Thu Dung szerezte meg, aki szintén egy kellemes hétvégét tölthet a hotelben családjával, második György Ádám lett, míg a harmadik helyet Halasi Gábor szerezte meg.  A nyereményeik hasonlóak voltak az A kategóriában meghirdetettekkel.

Sokan már most feliratkoztak jövő héten vasárnap megrendezendő Márton napi záró versenyünkre, amelyre az előzetesen is sok jelentkezőre való tekintettel, két csoportban, külön-külön startidőkkel fogjuk indítani a szokásos shot gun starttal – 9 lyukon, stableford számítással.

Az A kategória versenyzői (0-26,0) délelőtt 10-től, míg a B kategória versenyzői (26,1-45,0) délután 13.00-kor fognak indulni. Így mindkét kategóriának a verseny után tudunk azonnal, kategóriánként eredményt hirdetni. Érdemes lesz eljönni, hiszen a finom liba fogásokon kívül, finom borok a Borakadémia jóvoltából és kisorsolásra kerülnek a szezonba megmaradt ajándékaink is, valamint egy nem mindennapi előadást élvezhetünk klubtagunk, Tótfalvi László énekművész úrtól, valamint egy ceremónia keretében átadásra, feladásra kerül a III. Sunset Golf Tour idei bruttó nyertesének (Hideg Dani) a méretre készült sötétkék klubzakó!  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A versenyekről készült képek a weblapunk képtárában már megtalálhatóak. www.lorincgolf.hu
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés