Céltalan utakon

Lassan és szomorúan hagyjuk magunk mögött a 2011-es szezont, melyről most már lassan csak múlt időben lehet beszélni. Új sorozatunkban azért továbbra is a golfozók maradnak főszerepben, évet értékelünk a játékosokkal. A második részben Dibusz László osztja meg velünk a 2011-es élményeket, valamint egy kicsit a jövőbe is tekintünk, hiszen gőzerővel készülnek már az V. Komplex Product Kupára.

Lassan és szomorúan hagyjuk magunk mögött a 2011-es szezont, melyről most már lassan csak múlt időben lehet beszélni. Új sorozatunkban azért továbbra is a golfozók maradnak főszerepben, évet értékelünk a játékosokkal. A második részben Dibusz László osztja meg velünk a 2011-es élményeket, valamint egy kicsit a jövőbe is tekintünk, hiszen gőzerővel készülnek már az V. Komplex Product Kupára.


Milyen volt a 2011-es szezonod?

Nem volt egy kimondottan jó év ez számomra, kicsit össze-visszára sikerült így utólag, ami tőlem nagyon nem megszokott stílus. Az volt a baj, hogy az év elején nem állítottam fel azt a stratégiát, ami alapján versenyezni szerettem volna, nem volt meg egy kimondott sorozat, amit kitűztem volna célul, hogy azt majd megnyerem. Ez volt igazából a legnagyobb hiba, mert így elindultam egy-egy social eseményen, de St.Lőrincen is versenyeztem, Tatán is ott voltam a házi versenysorozat állomásain, mégsem sikerült egyiket sem megnyernem. A nagy versenyek közül sem nyertem szinte semmit.

Mondhatjuk, hogy az idei év az örömgolf jegyében telt el?
Még ezt sem lehet mondani, mert ha nem ment jól a játék, akkor idegeskedtem. Tényleg az volt a baj, hogy nem volt célirányos ezúttal a történet és ez most minden megpecsételt.

Nyugtass meg, hogy volt pozitív eredmény is!?
Annak nagyon örülök, hogy 7 alá ment a HCP-m, ilyen alacsony soha nem volt még. Ennek ellenére nem vagyok elájulva az idei játékomtól.

Mi az oka a hullámzó teljesítménynek?
A munka és a lelki világ az idei évben még intenzívebben összefonódott, és az egyéb jellegű teendőim miatt a golf most valahogy kicsit háttérbe szorult. Nem élvezett akkora prioritást, és ez talán azért is van, mert nem volt most olyan verseny, aki kimondottan megfogott volna, aminek a megnyerését célul tűztem volna ki. Volt 3-4 versenyem, ahol nagyon jól éreztem magam és még a teljesítményemmel is elégedett voltam, emellett azonban volt olyan verseny, ahol sajnos mindent megpróbáltam, mégse tudtam hozni a tőlem elvárt eredményt.

Melyik volt a kedvenc megmérettetésed?
A Budai Golf Kupa minden évben nagyon jó hangulatban telik, de az utóbbi hetekben rendezték meg a BMW versenyt is, ahol lenyűgözött a profizmus, az a fajta magas színvonal, amit a szervezők összehoztak.

Mit tanácsolsz azoknak a játékosoknak, akik hasonló hullámvölgybe kerültek/kerülnek?
Mindenképpen tanácsos az év elején leülni és akár egyedül, akár edzővel együtt összeállítani az elképzeléseket. Milyen sorozaton induljanak el, hol mit szeretnének elérni. Természetesen az események mindig átírhatják a forgatókönyvet, de azt sem lehet, hogy minden hétvégén hasra ütésszerűen választ az ember, mert akkor csak sodródik. Ha valaki eredményeket szeretne elérni, akkor kell egy stratégia is.

Bár az itthoni játékok lassan a végét járják, a sok munka mellett azért mégiscsak aktívan jelen van az életedben a golf. Jubilál a török tábor, ötödik alkalommal táborozhatnak veletek a játékosok és a családtagok.
2012 januárjában valóban ötödik alkalommal indulunk útnak, és ilyenkor már gőzerővel megy a részletek egyeztetése. Amellett, hogy a napjaimat a szponzorokkal való egyeztetések viszik el, meglepő módon nagyon nagy létszámban érdeklődnek a tábor iránt, jelenleg 76 fő van a listán, és a részvételi szándékot még korlátozott számban lehet jelezni. A tavalyi tunéziai események után hirtelen megnőtt az érdeklődés a törökországi golfos lehetőségek iránt és szinte mindenki errefelé utazik most. Éppen ezért még a tee time-okat is nyár elején kellett lefoglalni, hogy biztosan kapjunk lehetőséget, de szerencsére minden a legnagyobb rendben halad. A 2012-es esemény különleges lesz, hiszen ilyen formában ez lesz az ötödik ilyen tábor, jubilálunk. Éppen ezért szervezünk majd meglepetéseket is, de a jól megszokott versenynapok természetesen megmaradnak. Egy érdekesség, amit már most elárulhatok: az egyik szponzornak köszönhetően az idei évben a tábornak lesz majd egy külön újsága, ahol minden emléket összegyűjtünk, és az elmúlt évek DVD-i mellé most még egy print magazint is kapnak azok, akik részt vesznek az eseményen.

A golfozókkal készült évértékelő sorozat hamarosan folytatódik, és az V. Komplex Product Golf Kupáról is hozunk még érdekességeket. Kattintsanak mindennap a HG portálra!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés